4 Ekim 2010 Pazartesi

Cumhuriyet altını kaç gram fiyatı nasıl hesaplanır ?


Ailede en cok ilgilenen baynalarimiz icin simdiki haber altın kaç gram fiyatı nasıl hesaplanır bunlari kisaca sizlere gösteriyorum: zarraf gibi olacaksiniz insallah bu bilgilerden sonra :)) x
1 Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altını 22 ayar ve (Türk alfabesinin yirmi yedinci harfinin adı, okunuşu.) 7.2 gramdır. Bir (Sayıların ilki.) Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altınında 6.61 gr. 24 ayar altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) vardır. Altının onsu 1.314 dolar (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada vb. devletlerin para birimi.) olunca, gramı 42.2 dolar (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada vb. devletlerin para birimi.) olarak hesaplanıyor. (1 Ons altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) 31.1 gramdır)
1 gr 24 ayar altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) 42.2 dolar (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada vb. devletlerin para birimi.) x Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altınında 6.61 gr 24 ayar altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) var (Mevcut, evrende veya düşüncede yer alan, yok karşıtı.) = Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altınındaki altının değeri 279 dolardır. Bulunan altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) değeri 1 dolar (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada vb. devletlerin para birimi.) = 1.45 TL (Talyum elementinin simgesi.) ile (Kelimenin sonuna geldiğinde birliktelik, beraberlik, araç, neden veya durum anlatan cümleler yapmaya yarayan bir söz) çarpılınca Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altınının altın (Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au).) değeri 406 TL (Talyum elementinin simgesi.) oluyor. Buna darphane payı, sarraf payı eklenince Cumhuriyet (Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi) altını 413-415 TL’den satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder